Pihla Varma Kiinteä

Pihla Varma Kiinteä 

Suuret lasipinnat ja kiinteät ikkunat kasvattavat suosiotaan. Kiinteät ikkunat ovat huolettomia, sillä niissä on vain kaksi pestävää pintaa. Pihla Varma Kiinteä on mainio valinta maisemaikkunaksi. Voit toteuttaa suuretkin ikkunaseinät kustannustehokkaasti tinkimättä energiataloudesta. Lasitustekniikan kehittymisen myötä kiinteiden ikkunoiden energiatalous on parantunut huomattavasti. Kolminkertaisella eristyslasielementillä varustettu Pihla Varma Kiinteä kuuluu A-energialuokkaan.

Tekniset tiedot

  • Ikkunan tyyppi MEK
  • Energialuokka: A
  • U-arvo: 1,0 W/m2K
  • Kolminkertainen eristyslasielementti, selektiivilasit, TGI-välilista (vaaleanharmaa RAL 7035) ja argon-kaasu
  • Karmin syvyys 130, 170 tai 210 mm
  • Karmin vahvuus 51 mm, välikarmin vahvuus 58 mm
  • Karmi mäntyä
  • Karmin ulkoverhous alumiinia

Soveltuvuus

Nykyarkkitehtuuri ja uudisrakentaminen suosivat suuria maisemaikkunoita ja lattiasta kattoon ulottuvia ikkunaseiniä. Näihin uudistunut Varma Kiinteä sopii erinomaisesti. Suorareunainen Varma Kiinteä on erityisen suosittu modernissa rakentamisessa. Varma Kiinteä sopii käytettäväksi myös muiden Pihla -tuotteitten rinnalla, sillä vesipeltilinja on sama Pihlan avattavien ikkunoiden kanssa. Käyttökohteita ovat mm. asuinhuoneistot, pientalojen lasijulkisivut sekä kerrostalojen parvekeseinien ikkunat.

Käytettävyys

Kiinteän ikkunan käyttö on helppoa, sillä siinä ei ole lainkaan avattavia osia. Kiinteässä ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa verrattuna avattavien ikkunoiden neljään pesupintaan, puhumattakaan vanhemmista ikkunoista, joissa saattaa olla peräti kuusi erikseen pestävää pintaa.

Värit ja materiaalit

Ikkunoiden puuosien pintakäsittelynä on joko peittomaalaus tai kuullotus. Puuosien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y. Kuullotettujen värisävyt ovat väritön mänty, pähkinä TM-1806, tammi TM-1802 ja valkolakka TM-1771. Alumiiniprofiilit ovat pulverimaalattuja. Alumiiniosien vakiovärit ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RR22, tummanharmaa RAL 7024 ja tummanruseka RR32.
 
kuva: Kuultokäsittely ja alumiinipinnat

Lasivaihtoehdot

Pihla Kiinteässä on kolminkertainen selektiivinen eristyslasi argon -kaasulla. Elementin TGI-välilistat ovat vaaleanharmaat (RAL 7035). Lasivahvuudet ja -rakenteet mitoitetaan ikkunan koon ja olosuhteiden mukaan. Vakiolasituksen lisäksi valittavana on mm. auringonsuoja- ja meluntorjuntalaseja sekä näkösuojaa antavia tai huurtumista ehkäiseviä laseja. 

Lisävarusteet

Uusiin ikkunoihin voi tilata pintaan asennettavat sälekaihtimet, jotka lisäävät viihtyisyyttä ja asumismukavuutta. Kaihtimen kiinnikkeet asennetaan jo tehtaalla paikoilleen, jolloin kaihdin on helppo laittaa paikoilleen ikkunan asennuksen jälkeen. Myös irroitettavat koristeristikot asennetaan jo tehtaalla.

kuva: Lasivaihtoehdot ja lisävarusteet Pihla Varma ikkunoihin