Pihla Varma

Pihla Varma  - Suomen säihin suunniteltu

Pihla Varma on Suomen oloihin kehitetty 1+2 -lasinen puu-alumiini-ikkuna. Varman erinomaiset säänkesto-ominaisuudet ovat nostaneet sen maamme suosituimmaksi ikkunamalliksi. Varman laajasta valikoimasta löytyy varmasti oikea ratkaisu niin uudiskohteisiin kuin saneeraukseen. Kahdesta sisäänpäin aukeavasta puitteesta koostuva Pihla Varma sulkeutuu tiiviisti ja pitää sekä kylmän että ulkomelun loitolla

Tekniset tiedot

  • Ikkunan tyyppi MSE 1+2
  • Energialuokka: A+, A, tai B lasituksesta riippuen
  • U-arvo: 0,8 – 1,0 W/m2K lasituksesta riippuen
  • Sisäpuitteessa kaksinkertainen selektiivinen eristyslasi, jossa Argon-kaasu ja komposiittivälilista (RAL 7035)
  • Ulkopuitteessa tasolasi
  • Karmin syvyys 130, 170 tai 210 mm
  • Karmin vahvuus 42 mm, välikarmin vahvuus 50 mm
  • Karmi ja sisäpuitteet mäntyä
  • Karmin ulkoverhous ja ulkopuite alumiinia

Soveltuvuus

Pihla Varma on luotettava jokasään monikäyttöikkuna ja se sopii ikkunaksi kaikkiin kohteisiin, kuten kerros-, rivi- ja omakotitaloihin. Ikkunan edistyksellinen tiiviys ja energiatehokkaat lasitukset takaavat varman lopputuloksen niin uuden rakentajalle kuin vanhan korjaajalle.

Käytettävyys

Uusien ikkunoiden kanssa elämä on helpompaa. Sisäänpäin aukeava tuuletusikkuna on helppo ja kevyt avata ja sulkea yhdestä painikkeesta. Ikkunoiden pesu on myös turvallisempaa, kun kaikki puitteet avautuvat sisäänpäin, ja koko ikkunan voi pestä sisältä käsin.

Värit ja materiaalit

Ikkunoiden puuosien pintakäsittelynä on joko peittomaalaus tai kuullotus. Puuosien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y. Kuullotettujen värisävyt ovat väritön mänty, pähkinä TM-1806, tammi TM-1802 ja valkolakka TM-1771. Alumiiniprofiilit ovat pulverimaalattuja. Alumiiniosien vakiovärit ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RR22, tummanharmaa RAL 7024 ja tummanruseka RR32.
 
kuva: Kuultokäsittely ja alumiinipinnat

Lasivaihtoehdot

Pihla Varman sisäpuitteessa on kaksinkertainen eristyslasielementti, selektiivilasit, TGI-välilista (RAL 7035) ja argon-kaasu. Alumiiniulkopuitteessa on tasolasi. Lasivahvuudet ja -rakenteet mitoitetaan ikkunan koon ja olosuhteiden mukaan. Vakiolasituksen lisäksi valittavana on mm. auringonsuoja- ja meluntorjuntalaseja sekä näkösuojaa antavia tai huurtumista ehkäiseviä laseja. 

Lisävarusteet

Uusiin ikkunoihin voi tilata asumisviihtyisyyttä helpottavia lisävarusteita, kuten hyönteispuitteet ja sälekaihtimet, joista sälekaihtimet asennetaan jo tehtaalla paikoilleen.

kuva: Lasivaihtoehdot ja lisävarusteet Pihla Varma ikkunoihin